Kennel Nahiniz

En liten uppfödning av Whippet i Värmland

Utställning & lite blandad kompott !

Kategori: Allmänt

Dax för uppdatering igen! Det blir lite oregelbundet men bättre det än aldrig =)) Jag har varit på utställning med Boogie & Maggie Mae.

Den här gången var det Svenska Whippetklubbens utställning i Forshaga. Domare: Michael Wikström, Kennel Twyborn

Rhetsgis Humphrey Bogart "Boogie" 2:a ökl med UK och BH R
Hans kritik: Utmärkt typ & storlek. Trevligt huvud & uttryck, mycket bra storlek. Bra front, utmärkt kroppsvolym, snygg överlinje, tilltalande bakställ, breda fina lår. Rör sig parallellt fram & tillbaka. Flatar ut något i rörelseGazolin Revolution "Maggie Mae" ( 10 mån) 1:a juniorklass med UK & total BIM Junior!!
Hennes kritik: Utmärkt typ & storlek, mycket feminin, tilltalande huvud & uttryck, bra front, utmärkt benstomme, överlinje & underlinje. snyggt bakställ med breda lår, lagom tik i allt. Mycket tilltalande i rörelse.Jag är mer än supernöjd med detta reslutat på mina randiga ! Det var en jobbig dag men otroligt rolig och givande. Att vara ensam arrangör är ett slitjobb, men när man får höra att det är bra genomfört och fina priser är allt jobb och slit värt det !!

Nu är Värmlandskennelklubbs inoff. utställning den 7 maj, sen är Tånga Hed inplanerat med alla tre whipparna. Där skall Polka debutera i valpklass 4-6 månader. Spännande !! Sen har vi några till resor inplanerade och det ska bli så roligt. Vi får se hur det blir med race/ LC delen i år. Känner att jag inte har något bråttom med varken Maggie Mae och speciellt inte med Polka som bara är 13 veckor i dagsläget. Kanske åker och kör lite då och då för skojs skull. Har helt beslutat mig för att inte försöka ta licens för race på Boogie, LC beror på hur jag kommer iväg för träning och även provlopp. Men mitt hjärta ligger nog mer på den delen än race. Den som lever får se som sagt =))

Här kommer så ett litet axplock på hundarna igen som vanligt:

Först ut är Maggie, 10 månader på bordet här hemma:Och Skarnbro´s Obladi Oblada "Polka" 13 veckor på fotot taget idag:Lite bilder från Forshaga, kvaliten är inte den bästa men jag fotade inte själv:

Jag med Boogie på bordet:Maggie coming & going:och här kommer ett axplock med blandat:

Fortfarande en "daredevil" Maggie i sitt esse och min rabatt ett minne blott =))Chickenrace!!  Maggie VS Polka =DWarning: X-ing puppie !!Maggie har fått syn på en spindel i dörrkanten:

Sista bilden idag får vara på Mandor & min yngsta son, barn och hund hör ihop !Det var allt för nu !

/Reneé

Bilder, bilder & mer bilder fast lite text !!

Kategori: Allmänt

Efter ett par dagar med underbart vårväder så slog regnet till idag. Trist kan man tycka men oj va mycket man kan få undan inne istället, grejer som legat och spökat bak i huvudet. Vi planerar just nu för fullt för dotterns student i juni. Förstår inte vart tiden tagit vägen. Min lilla unge går ur gymnasiet och fyller 19 år. Det är massor som skall hinnas med, fixas och planeras. Förhoppningsvis kommer vi hinna med allt. Sen är det ju annat också som skall göras med hundarna, huset, trädgård, mig själv plus att jag ska försöka ta mig ut på golfbanan och svinga klubban lite i år är tänkt.

Linnéa & Polka:
Jag har ju faktiskt varit med i Karlstad Golfklubbs damelit lag för många många år sedan och hade HCP 6 när jag lade klubborna på hyllan, för evigt då kändes det men nu börjar det faktiskt klia lite i fingrarna igen. Hoppas händerna håller bättre i sommar, trasig hud och golfklubbor är ingen bra kombo, men tänk positivt !! Maken blir nog också glad för han saknar att inte jag är med, sen får ju hundarna följa med till Karlstad numera så man kan ju ta med nån åt gången vilket underlättar en hel del.

Här hemma då, ja här går det sin gilla gång. Maggie Mae bestämde sig förra tisdagen för att bli "vuxen" och började löpa =O Jag hade nån aning om det eftersom hon betedde sig så knepigt i Vilsta, trött, ville inte alls springa, var lite tjurig och vilsen. Så svaret var ju ingen direkt chock fast hon hade gärna fått vänta ett par månader till om jag fick bestämma. Grabbarna är superduktiga, inga gnälliga, äter som vanligt och beter sig helt otroligt bra ! Är så stolt över dem. Fast man har ju ögon i nacken, öronen, vaderna och dubbla i pannan i alla situationer!! Har om det blir för jobbigt grabbvakt åt dem så det blir inga problem där iaf, skönt !!

Som vanligt har jag fotat lite, man får passa på när vädret är bra och det är så roligt att fota valpar för att ha kvar sen när de växer upp. Polka blir ju 11 veckor nu på torsdag och Maggie Mae blir 10 månader den 21 april.

Så här kommer ett urval på foton vi tagit sista dagarna.

Polka på bordet:Ett snabbfoto av Polka igår 10 1/2 vecka:Wroooom:Polka tycker hon själv är så snabb så snabb =)) :
Tennisbollar kan vara svåra att nå ibland, ååhej:Åååhåå:Söta prinsessorna:What?Gnag, gnag, gnag:Ja vill oxå vara med Maggie Mae på andra sidan:Maggie Maes underbara uttryck:Polka har också ett mycket vackert uttryck:Dela på en pinne är livet:Boogie är coolingen själv, två tjejer som har dragkamp om en pinne å han sitter emellan stackarn:Pussvänlig:Min vackra vackra Maggie Mae:Polka försöker få uppmärksamhet av Boogie som inte låtsas om att hon finns:Om jag öppnar munnen kanske jag kan få en reaktion tänker Polka:Men om jag biter då ?? Snacka om att Boogie är snäll, han bryr sig inte ett dugg om vampyren som hänger i strupen:GotYa! ja nästan iaf, inte lätt att hålla rätt på allt när man är liten:Haaalloooo:Polka travar på:Mina två sötnosar:Rör inte min pinne !!!Ja, hållning har hon iaf Polka:Ännu en bild på när hon sträcker upp sig:En urkass bild egentligen men man kan se vilket driv hon har i sin trav:Vakthunden:Och med detta säger Maggie Mae & Polka: Puss till alla våra vänner
Det får vara allt för den här gången !

/Reneé


Ny familjemedlem, utställning & lite annat blandat !

Kategori: Allmänt

Mycket har hänt sedan sist ! Vi har fått en ny familjemedlem, varit på utställning & VÅREN börja närma sig med stormsteg ! =))

Först till vårt nytillskott ! En liten whippetflicka som i stamtavlan heter Skarnbro's Obladi Oblada, hemma kallas hon rätt och slätt för Polka! Sen kommer vi till det mest intressanta, den här fröken är inte randig, utan svart & vit ! Förvånad ?? Hade nån sagt till mig för ett år sen att jag skulle ha en svart/vit whippet hade jag nekat bestämt att neej då inte alls. Men efter att ha pratat med Malin Westlie på Kennel Macawe och sett bilder på färgade valpar har intresset vuxit mer och mer. Följde med Malin och tittade på kullen hos Kennel Skarnbro's där det fanns 10 st små valpar i färgerna: Svart, Blå, Blå/Vit & Svart/vit, de har jag lagt upp bilder på i tidigare inlägg. Sen när Malin frågade mig om jag var intresserad av att deläga en tik med henne så absolut! Jag har ju förlorat två hundar inom tre månader och helt plötsligt gick jag från fem till tre hundar, vilket kändes enormt tomt. Så för en och en halv vecka sedan drog jag iväg till Kennel Skarnbro's tillsammans med Malin för att hämta hem lilla Polka.

Hon är en ljuvlig liten whippet. Lik Maggie Mae men ändå ljusår olik! Där Maggie är totalt sjövild är Polka mer eftertänksam. Visst är det liv i henne och hon är otroligt framåt och pigg på att hänga med på allt men hon är ingen "daredevil" som Maggie var i samma ålder. Det här är jättespännande och ska bli otroligt roligt när hon växer i utställningskostymen, ålder för att springa WR, få viltspåra och allt annat vi hittar på.

Detta är då Skarnbro's Obladi Oblada "Polka" nio veckor på bilderna:Sen har vi oxå varit på utställning i Vilsta (Whippetklubbens officiella utställning) som jag och Birgitta Thörnqvist arrangerade. Vi var otroligt trötta när vi skulle hemåt på kvällen eftersom det var årsmöte efter utställningen. Men vi är supernöjda med hur det avlöpte ! Jag ställde Boogie & Maggie Mae, eftersom det var så många hundar anmälda fick vi ta in en domare till som dömde hanarna.

Gazolin Revolution "Maggie Mae", domare: Wim Wiersma (Of Summers Joy, Holland)

VG kritiken lyder så här:

9 month young bitch of lovely size. Small head that fits the body but her eyes could be wider apart. Enough lenght of neck. Good top and underline. Well developed hindquarters. Not stady coming & going a bit wide in hind movement. Moves with Nive paces low to the ground. And with enough reach and drive for her size. Lovely temperament.

Jag är på det hela nöjd även om ett EXC hade känts bättre, men Maggie skötte sig och det är det viktigaste. Hon var nog rejält trött eftersom vi sov illa natten innan (alla utom Polka som låg och snarka hela natten i sängen) Vi är ju inte så vana att sova borta och det påverkar nog mer än man kan tro.

Gazolin Revolution "Maggie Mae" nio månader:

Rhetsgis Humphrey Bogart "Boogie" domare: Tina Permo (Per-Mobi´le, Sverige)

Excellent, kritiken lyder så här:

Utmärkt huvud och uttryck. Korrekt bett, bra ögon och öron, utmärkt hals, överlinje och kropp. Korrekt svans, välvinklad, något rak i handlederna, utmärkt päls. Rör sig med bra steg.

Birgitta visade honom och hon gör det så bra ! Tack än en gång för hjälpen med Boogie, det hjälpte massor!!

Rhetsgis Humprey Bogart "Boogie":Nu ligger hela våren och sommaren framför oss med allt det innebär. Tånga Hed är det tänkt att Polka skall debutera i babyklassen, spännande !! Men först har vi Forshagas inofficiella utställning (whippetklubben) som skall arrangeras och det ser vi fram emot. Där är det jag och Marie (vi som har Nahiniz) som har hand om detta. Alltid roligt och spännande att arrangera en utställning även om det är slit och mycket att göra både innan och efter.

Jag själv då,  ja jag har kommit till några brännande punkter i mitt liv. Har tagit ett beslut som förmodligen kommer ställa mitt liv upp och ner, men förändringar behöver inte alltid vara något dåligt. Det är inte förrän till hösten det är tänkt att dra igång, men jag är livrädd och orolig men också förväntansfull och nyfiken på vad detta ska innebära. Mer info kommer längre fram när allt är spikat!

Här kommer en salig blandning med bilder på hundarna, idag blir det mest whipparna som får vara med. Men Mandor glöms aldrig bort. Han är en klippa med Maggie Mae & Polka. Lekfarbrorn som vi kallar honom, alltid redo att leka och vara bussig. Denna snälla goa nallebjörn !!

Här är då bilderna:Är detta det man kallar bensax inom brottning ?? eller är det bara en kanelbullewhippet :

Sådan far:Sådan dotter (det finns vissa likheter iaf haha) :Storleken har ingen betydelse:Maggie Mae tycker att Polka kan hämta ett eget ben:Nåt litet svart & vitt vill oxå vara med och dela på benet:Polka gör allt för att få sig en smakbit:Och som den whippet man blir i denna familjen så börjas det apporteras tidigt:

Och  med dessa bilder säger vi hej för den här gången !

/Reneé