Kennel Nahiniz

En liten uppfödning av Whippet i Värmland

Skulle skrivit om annat men orkar inte idag !

Kategori: Allmänt

Japp så är det ! Ibland får man något i huvudet som man helt bestämt skall skriva om... men jag väntar, känner att jag inte riktigt orkar det idag. För mig är det ett brännande ämne, säkerligen för andra också men det får nog mogna lite mer innan jag orkar skriva om det. Och det lät luddigt men det klarnar när jag skriver om detta som gnager i mig.

Och vintern släpper inte sitt grepp, nu har det iof varit varmare ute och hundarna kan gå ut utan att få kramper, det känns skönt !! Men halt är det fortfarande på vägarna och det märks när jag är ute med alla fyra galningar samtidigt. Senaste dagarna har de fått rena vårkänslorna och fnattar runt i kopplena som om inte jag existerar i andra änden. Visst är det härligt att se hundarna lyckliga, men det är inte lika kul när man åker kana på fötterna efter dem =)) Fast det ser nog roligt ut kan jag tänka mig !

Nu börjar almanackan landa och saker och ting börjar falla in på sin plats. Känns skönt !! Tycker nämligen inte om när det är rörigt och ingen ordning på vad och vart jag ska. Är en sån där planeringsidiot som måste få förbereda mig länge innan jag ska göra nåt. Jobbigt, japp men det är bara att gilla läget =))

När jag startade den här bloggen hade jag intentionen att inte bara skriva om hunderiet men märker att det nog blir mest hundprat ändå, ingen är väl intresserad av mitt vardagsliv, allra minst jag själv om jag ska vara ärlig =D Nu väntar jag bara på att min lilla bärbara dator skall bli frisk, den är smittad med virus och behöver få behandling av maken. Jag saknar photoshop helt kolossalt ! det bildredigeringsprogrammet som finns på Macen är inte alls lika bra, kanske jag kan få hjälp att installera PS för Mac om jag är snäll =))

Mina planer för våren har börjat ta fart, och ja jag tänker hemlighetsstämpla det ett tag till, nog mest för mitt eget bästa skulle jag tro !

Annars händer inte mycket, Maggie Mae har fyllt sju månader. Börjar bli stora tjejen.. tiden går nästan för fort, tur är att hon är en riktig busunge med massor av hyss =)) Har tagit några nya bilder på henne, inga ståbilder för jag har inte haft nån hjälp tillgänglig men lite porträtt som vart lite sisådär ungefär. Men här kommer några av dem iaf:

Softarproffset Maggie Mae:Ja, alla foton blir inte superbra, men en del har nåt speciellt ändå:Min sötaste prinsessa:Maggie Mae & Mandor:Maggie Mae i profil:Världens bästa Maggie Mae:Och med det säger vi gonatt från oss:Hej för nu !! /Reneé & de fyrbenta

Kylan biter i, President Obamas tal & annat

Kategori: Allmänt

Så var kylan tillbaka ! Minus 18 grader just nu och hundar som vägrar gå längre än femtio meter, sen vill de in för att kramperna kommer smygande. Värst har Lotus det, det märks att han är en gammal herre nu och han tycker verkligen inte om det kalla vädret vi har fått tillbaka. Den av de randiga som klarar det bäst är blåungen Maggie Mae, hon studsar på och har nog egentligen inte tid för att känna efter att det är många minusgrader ute. Mandor, ja han öser på som vanligt den gosenallen =))

Var just inne på whippetklubbens hemsida och såg att årsbästa listorna är klara. Jag är inte så mycket för de där listorna men ändå så kniper det i hjärtat när jag ser att min SE VCH Gazolin Marsipan "Lotus" är åttonde bästa veteranhane 2010 och sen är han också 22:a som Avelshane och ligger således med på den listan också. Nu är Viper och Boogie också med men så långt nere, jag har ju inte ställt ut så mycket i år och vi har även med Nahiniz Baffin Bay "Emi" för hon har placerat sig bra de få gånger hon ställts ut.

Min älskade Lotus:Så, nu lägger jag ut en bild på mig och Lotus, jag har färgat håret och är numera också brindle fast inte blå utan röd & svart =))Många resor är på gång nu under februari till april och sen ser det inte ut att lugna ner sig förrän till jul =D men det är roliga saker och givande därför känns det inte som en belastning. Fast det är inte bara nöjesresor utan också arbete. Men några resor har jag planerat in som är lite hemligt ännu ;=)) Vi får se om planen går i lås framåt vår/sommaren. Spännande är det iaf !! Och det är hundrelaterat så mycket vill jag säga =P

Ett icke hundämne ska jag bara skriva några ord om tänkte jag. Inatt hade jag svårt att somna, i vanlig ordning så jag satt och såg på teve, så vid tre tiden knappade jag över på CNN, USA´s president Barack Obama skulle hålla tal till nationen och jag måste erkänna att jag var lite nyfiken på vad det skulle handla om. Han tog väl upp ungefär det de hade räknat med, men det var mest ett hyllningstal till USA som nation, så där patriotiskt som bara amerikanarna kan vara. Fast jag funderar på om han sett filmen " Waiting For Superman" eftersom han pratade mycket och länge om USA´s skolor och utbildningssystem. Med all rätta för systemet i USA är under all kritik just nu precis som sjukvården var innan President Obama fick igenom sina reformer, fast republikanerna är inte nöjda med reformerna att alla ska ha rätt till lika sjukvård och att inte försäkringsbolagen skall ha den makt de haft så länge. Det märkts att de är republikaner på många punkter. Fast ändå verkar det tungrott just nu. Republikanerna höll ett tal efteråt för att svara på det President Obama pratade om och de sågade honom rätt hårt på vissa punkter. Fast samtidigt när talet var så applåderade ömsom demokraterna ömsom republikanerna åt olika saker, det var lite roligt att se. Han är helt klart en duktig talare och drog upp många privata personer som gjort saker för landet vilket gjorde talet lite mer personligt och när han pratade om detta zoomade kameran in på dessa personer. Men som jag förstod det står USA fortfarande för en lång och tuff uppförsbacke ekonomiskt, utbildningsmässigt och utvecklingsmässigt vilket ju faktiskt drabbar de flesta länder i världen. USA har en enorm makt när det kommer till världsekonomin och när jag såg talet i natt kan man inte tro att det är så hårt som det är just nu, för President Obama ville försäkra om att de är på gång att lösa mycket med ex ren energi, skola, hälsovård och forskning.

Han tog också upprepade gånger upp Kina och Syd Korea hur de har utvecklats och gått framåt, att Kina idag har världens snabbaste internet bla och Syd Koreas skolsystem hur bra det är. Så, nu måste jag ju fortsätta att kika på CNN och BBC (vilket jag faktiskt gör med jämna mellanrum) för att se hur det förlöper sig med detta !! Det som han verkligen tryckte på var att amerikanska folket inte ska se bakåt.. utan framåt ! och detta var något han verkligen påtalade med uttryck flera gånger och jag kan bara hålla med i det han säger, det är sanning !

Idag har jag egentligen ingen lust att skriva mycket.. eller ja det är väl snarare så att det inte finns mycket att skriva om så jag slänger ut lite bilder på mig och hundarna istället, lat som jag är !!

Jag & Maggie Mae:

Jag & Mandor:
Jag & Boogie:Och så, bara jag i min nya brindle färg:Det får vara allt för nu !!
/Reneé med hundar

Januari är en lugn månad !

Kategori: Allmänt

Januari, en månad när istort sett ingenting händer. Mörkt ute och i regel kallt. I början av vintern fick vi ingen snö, i hela Sverige var det snökaos, men inte i Värmland ! På ett sätt skönt men när temperaturen drog sig mot minus 25 grader blir det så attans kallt utan snön. Vi härdade ut och tillslut kom så snön hit också. Äntligen pudersnö som hundarna älskar att springa i, men säg den glädje som varar länge =)) Det började töa rätt snart och sen kom det värsta som finns: SKAREN !! sen har det snöat, töat, frusit om vart annat. En knäpp januari vädermässigt och just nu är det glashalt ute, trots sandning av gångvägar så halkar man runt med hundarna.

Vi eller jag snarare längtar efter februari, då skall jag och lilla Maggie Mae åka till Örebro på en inofficiell utställning för att träna lite inför kommande säsong. Jag har så mycket som jag vill göra med hundarna i år, undrar bara hur jag ska få ihop allt =))

Utställningar, ja det ska vi naturligtvis på några stycken. Almanackan börjar fyllas och planeringen pågår för fullt. Sen ska jag ju se till att Boogie får sin WR-licens & eller LC- licens. Maggie ska få prova att springa på trasa, är hon som jag tror lär det inte vara några problem. Sen står viltspår på schemat för Boogie & Maggie, målet för Boogie är att klara alla tre öppenklass spår och Maggie anlagsprovet minst under sommaren !! Har ju också lite funderingar på om jag och Maggie ska börja agilitykurs till våren. Tror hon skulle tycka det var jättekul men det är minst prioriterat just nu då det är så mycket annat som skall gå i lås !

Mandor, ja min älskade krullige gullunge, funderingar på Norge utställningsplanerat är det enda just nu, sen ska ska ska jag försöka ta tag i lydnadsträningen och få oss gå igenom ett LP 1 i år. Jag vet ju att det inte är så mycket jobb egentligen för han K A N ju det mesta, det ska bara finslipas så det sitter !!

Många planer är det, och förhoppningsvis kommer vi uppnå några av målen !! det är iaf förhoppningen =))

Men som sagt, först ut är Maggie i februari !!

Här kommer lite blandade bilder, de har nog visats förut... men jag tycker om dem iaf !!

Tänk att de här två, Aisha och Boogie:Gjorde det här underverket, Maggie Mae 3 1/2 vecka på bilden:Lite äldre här:En av mina favorit bilder på min dotter Linnéa med Maggie Mae:En annan av mina favoritbilder på pappa Boogie med Maggie Mae taget i somras:Maggie har alltid lekt mycket med Mandor och han är den snällaste nalle man kan tänka sig !Pappa Boogie får också stå ut med en hel del när Maggie är i farten:Men för det mesta är hon en liten ängel =)) :Sista bilden ut, Mandor, världens absolut sötaste curlypojke i mina ögon !!:Allt för nu !!

/Reneé & hundarna


Länge sedan jag uppdaterade !

Kategori: Allmänt

Nu var det länge sedan jag uppdaterade bloggen. Ska (har jag nog sagt förut) försöka skärpa upp mig för man behöver ju inte skriva en hel novell när man skriver =)).

Det jag tänkte skriva om idag är en liten summering av året som gott, 2010 som varit ett både fantastiskt år och ett år med tårar, som det säkert är för många !

Utställningar har vi varit på, både med whipparna och med Mandor, det har gått otroligt bra (i mina ögon ;=)) ) för de hundar vi ställt ut. Jag tar bara upp mina hundar här (och avkommer efter Lotus & Boogie) då det är min blogg, vår kennel har en egen blogg där jag och Marie skall ta och summera vår kennels år som gott. Adressen hittar ni på vår hemsida www.nahiniz.se

Först ut får jag nog skriva att den största händelsen som hände var att Boogie blev pappa hos Kennel Gazolin till 3 små underbara flickor, Gazolin Revolution, Respect & Relax. Alla tre blåbrindle med vita tecken. Jag tog bilen och åkte ner för att hälsa på när de var ca 3 1/2 vecka, då var jag också hundvakt. Av de tre små var det en liten som fastnade i hjärtat på mig, den busigaste av de tre (naturligtvis) men jag hade bestämt mig, ingen valp !! HA...  När de var åtta veckor skulle jag åka ner till Anita och hälsa på de två som fanns kvar och tja, i bilen med mig när jag åkte hem fanns Gazolin Revolution (Maggie Mae) ops =))

Så helt plötsligt har jag tre generationer här hemma, det känns helt fantastiskt, tack kära goa Anita för att du lät mig ta hem denna stjärna <3Och här är bilder på Maggie Mae nu 6 månader:

Maggie Mae med pappa Boogie:Och nu vidare till de utställningar vi var på. Det här året vart det inte många officiella utställningar i SKK´s regi utan vi åkte mest på whippetklubbens inofficiella och officiella utställningar.

Först ut var Vilsta 3 april 2010, Domare. Ingrid Krah-Heiermann (High Emotion) Ge

Med mig hade jag Boogie & Viper. Viper ställde jag i J/B-klass, där han blev 3:a med CK , Boogie fick CK i en gigantisk öppenklass och vart oplacerad, men vad gör det när man får ett CK ?? =))

Nästa tur gick till Tånga Hed 13 juni 2010, Domare: Felicity Thompson (Barnsmore) Irl

Här hade jag med alla tre pojkarna som gick i olika klasser. Viper var först ut i J/B-klassen där han fick 1;1;a UK och BIM Bruks, Boogie slät etta i öppenklassen, Lotus gick Seniorklassen där han placerade sig på en fin 2:a plats med HP !!

Sen gick resvägen till Vilsta igen, den här gången Whippetklubbens Riksutställning tre dagar i whippetens tecken, här hade jag med mig alla tre pojkarna igen och Marie hade med sig sina tre tjejer varav Nahiniz Baffin Bay är en dotter till Lotus och från vår egen uppfödning.

Hanarna gick på torsdagen den 29 juli i totalt kaos till väder. Som det regnade den veckan ! Vi hade lånat en husvagn av mitt kusinbarn, vilken service, de kom dit ställde upp den åt oss och hämtade den på fredagen när vi skulle hem. Allt var genomsurt och vissa husvagnar praktiskt taget flöt bort på andra delen av campingen. Vi fick bara en mindre insjö bakom vår vagn och där var vi ju inte.

Så, på torsdagen gick hanarna. Viper först ut igen i J/B-klassen, där går han och VINNER klassen med UK, helt sanslöst att det kunde hända på den här jätteutställningen. Han slutade BIM Jakt/Bruksklass på fredagen, slagen av en mycket vacker tik !!

Boogie gick ut i en gigantisk och då menar jag gigantisk öppenklass, där han vart oplacerad. Sist ut när regnet var som värst var Lotus (som de flesta vet är det något Lotus hatar är det att bli blöt på magen och ryggen) Birgitta Thörnqvist hoppade in och hjälpte mig att visa Lotus och detta gjorde hon med bravur =D Min lille gubbe går och blir TREA med HP av 7 stycken, endast slagen av två multi champion hanar !! Det var nog det mest otroliga glädjande jag varit med om, min fina fina blårandiga Lotus =D Fredagen gick tikarna och Nahiniz Baffin Bay (Emi) var först ut i en stor juniorklass 16 anmälda tikar, och hon blir TVÅA med HP, då stod jag så här =O utanför ringen, sen grina jag nästan av lycka. Vår egen uppfödning !!

Sen hann vi nog inte ens hem förrän Ransäter stod i antågande på söndagen 1 augusti 2010
Domare där var Leif Lehmann-Jörgensen från Danmark. Här hade jag anmält alla tre igen och hela sju stycken avkommor efter Lotus var med där, varav tre från vår egen uppfödning så jag fick glädjande ihop en Avelsklass.

Viper 1,1 CK jakt/bruksklass, BH-3 med R-Cacib
Boogie fick här en 2:a =P
Lotus 1,2 veteranklass

Avkommorna: hanarna gick först :
Nahiniz Button Bay "Button", 1,2 junkl
Sen tikarna:
Nahiniz Bristol Bay "Zera" 1,1 HP junkl
Nahiniz Baffin Bay "Emi" 1,2 junkl
Rhetsgis Greta Garbo 1, 3 CK ökl, BT-3
Rhetsgis Norma Jean, 1 opl. ökl

Sen gick jag in med en Avelsklass: SE VCH Gazolin Marsipan tävlade med: Rhetsgis Humphrey Bogart "Boogie", Rhetsgis Norma Jean (vår Alva), Rhetsgis Greta Garbo & Nahiniz Bristol Bay " Zera", vi fick HP och sen insåg jag att vi faktiskt skulle in i finalringen på eftermiddagen. Vi gick in och hade ingen förhoppning om en placering, det är en stor konkurrens men döm om min förvåning när vi blev BIS-R placerade i stora ringen !! ÅÅhhhhh vad glad jag blev över detta =)
Här är en bild på Lotus Avelsgrupp:


Sen var det dax för min och Maries utställning i Forshaga, där hade jag än en gång anmält alla tre pojkarna och vi hade med fem avkommor efter Lotus så även här fick jag ihop en Avelsklass ! Och vilka resultat det blev den här helgen för våra hundar !!

Domare: Marie Lindqvist (Källornas)
Nahiniz Button Bay "Button", 1,2 HP junkl
Viper 1, 1 UK BH-R & BIM Bruks/jaktklass
Boogie, 1,2 UK ökl, BH-3
Lotus, 1,1 HP seniorklass  & BIS Senior

Nahiniz Baffin Bay "Emi"  1, 1 UK jkl, BT-2 & BIM Juniorklass
Nahiniz Bristol Bay "Zera" 1, 3 jkl

BIS Avelsklass SE VCH Gazolin Marsipan med: Rhetsgis Humphrey Bogar, Rhetsgis Norma Jean, Nahiniz Button Bay & Nahiniz Baffin Bay

BIS Parklass SE VCH Gazolin Marsipan med dottern Rhetsgis Norma Jean

Vingåker 30/10-2010
Valpar, Domare: Inger Carlsson (Klenod´s)
Gazolin Revolution "Maggie Mae" 6:a m HP av 14 anmälda babyklass

Vuxna, Domare: Annika Jansson (Hot Isle)

Nahiniz Button Bay 1, 4 HP jkl

Boogie, 2:a med UK i en stor öppenklass (Tack Birgitta Thörnqvist för att du visade honom så fint )
Lotus, 2:a med HP i seniorklassen (Än en gång ett tack till Birgitta som kan visa Lotus så fint !! )

Nahiniz Bristol Bay 1, 3 HP jkl

Vi anmälde oss till Generationsklassen med blev oplacerade, men vad gör väl det Jag kände mig som dagens vinnare när jag sprang in i ringen med mina tre underbara whippar !! Lotus, Boogie & Maggie Mae finaste som finns i hela världen. Birgitta tog några foton på oss som jag lägger ut här, jag bara älskar bilderna:

I väntan på vår tur:I rörelse:
Det var utställningsåret sammanfattat kort.

Och den 22 november fick min älskade Viper somna in, han kommer alltid finnas i mitt hjärta. Nu är han uppe i himlen med Mulle där de tar hand om varandra och leker varje dag !

Till minne av min älskade SE VCH Rhetsgis Johnnie Walker:

Och sen måste jag också uppdatera om Mandor den krullige. Efter ett huggormsbett han fick förra hösten så har vi haft stora problem med hans päls. Efter två veckor märkte vi att krullarna började se konstiga ut och de raknade mer och mer vilket resulterade i att det såg ut som han hade svinto istället för lockar.  Under den här hösten som varit har vi tyckt att hans päls börjat bli bättre. I år hade jag bara ställt ut honom två ggr, Svensk Vinnare där han fick en 2:a (alla snygga hundar ska ju ha iaf en 2:a i sitt liv haha) och i Mölle på Curlyspecialen där han fick en slät 1:a, men ååh vilken lycka att få det av en rasspecialist !!

Så, jag chansade, anmälde honom till SSRK Värmland på Hammarö i November. Det fick bära eller brista rent ut sagt.

Och det bar.. SOM det bar !! Domare: Inge E-son Thoor
Resultatet: 1, 1 CK BH-1 CERT & BIM

Titlarna är nu:  SE U (u)CH, SE VCH Uved´s Mandor Zitrus

Några bilder på min älskade snällaste finaste Curlypojke Mandor:

Och sötaste Mandor med Maggie Mae:Det får vara allt från oss för nu ! Nu ser vi fram emot ett nytt år med nya utmaningar !

/Reneé & hundarna !!