Kennel Nahiniz

En liten uppfödning av Whippet i Värmland

Midsommar firande i Torsby!!

Kategori: Allmänt

Ännu ett år har gått från förra Midsommar. Den här gången hade jag Maggie Mae & Polka med för första gången =)) Maggie firade jul uppe i Torsby men för Polka var det första gången. Det kändes lite konstigt att inte Lotus & Viper var med, men ändå, de finns med i tanken mina pojkar!

Vädret var inte mycket att hänga i granen må jag säga, det ömsom regnade, störtregnade & duggade. Sen lite då och då sprack det upp så solen nästan tittade fram. Det var vid dessa tillfällen jag passade på att släppa hundarna och fota. Det är underbart att se dem springa lösa och bara njuta av att vara just hundar !

Maken och ungarna sparkade boll, spelade badminton, rugby, kubb och hittade på en massa annat. Kaos med andra ord och en helt normal midsommar för familjen Ericsson !

Nästa helg har SSRK sin utställning i Rottneros på lördagen. Söndagen har Curlyklubben sin rasspecial, det ska bli spännande. Många hundar anmälda, 22 stycken vilket är många när det gäller curly =)) Hoppas verkligen på att det inte blir regn hela helgen! Nog för att rasen funkar bra men det är inte roligt när allt blir dyngsurt. Ska bli kul att träffa alla människor också. Whipparna får nog stanna hemma då, får se hur det fungerar med hundvakt.

Juli är en tjocksmockad fullspäckad månad... men det ska nog gå det också !

Men nog om detta, jag orkar inte skriva så mycket den här gången utan lägger in bilder istället.

Så, här kommer lite foton från midsommar uppe i Torsby:

Maggie bland smörblommorna:Hon älskar att springa:Polka försöker hinna med Maggie:Maggie tacklar pappa Boogie:Det var lerigt i hagen där vi var:Maggie kan konsten att lyfta:Om man tittar noga ser man Maggies öron & Polkas svanstipp på bilden:Boogie & Polka:Mandor älskar att vara i Torsby, snacka om lycklig curly:Lekdax:Fullfräs:Maggie goes splash:Polka ser inte heller vattenpölen i gräset:Naturen uppe i Torsby är storslagen, jag älskar att vara där:Polka:Det är helt otroligt att Polka redan är fem månader:Min lilla polkagris:Polka & Mandor:Godispaus hos Linnéa:
Den där vattenpölen var ivägen, här är det Boogie som springer rakt i den:Polka, jag tycker om hennes sträckning i kroppen när hon sträcker ut:Mandor kan sträcka på sig han oxå:Mina tjejer:Polka hittar något intressant i en håla:Snabbaste valpen i stan:Boogie & Maggie ser på när Polka får ett tokfnatt:Söta söta Mandor:Mina tjejer igen:Goa söta Polka:Mer spring i benen:Jakt på Mandor:Det här värmer mitt hjärta att se:Snabbaste Polka:Boogie & Maggie:Maggie sträcker ut:Hela högen samlade:Jag stannar heller här.... och luktar på blommorna:Sebastian är med och håller igång hundarna:Godispaus hos Sebastian:Varrå.... ville du nåt eller ??Mitt hjärtegryn Boogie:Polka:En lång Maggie:En flygande Maggie:En glad Boogie:Maggie med Hovfjället i bakgrunden:Mina älskade whippar:Maggie & Polka:Maggie & PolkaMaggie tar sats i leran:Godingarna Mandor & Polka:Och med denna sista bild vill vi önska alla våra vänner en fortsatt härlig sommar !!!

/Reneé


Whippetklubbens utställning i Tånga Hed !

Kategori: Allmänt

Började igår med att packa in burar, kompostgaller, priser, rosetter & annat som kunde stuvas in kvällen innan. Sen sov jag ett par timmar, efter det var det kört! Låg vaken och funderade fram till halvfyra då jag helt sonika klev upp. Hundarna tyckte nog jag blivit skvatt galen, de låg kvar och småglodde på mig för att se om jag verkligen menade allvar med att gå upp mitt i (deras tycke) natten. Fixade till det sista, tog väskor och fällar + hundar med mig ut i bilen och for iväg. Först till minuten för att få lite kontanter med mig, då var den stängd... jameeeeen!! Hem igen och lånade lite av maken, tur han finns ibland =))

Sen drog vi iväg mot Tånga Hed, en resa på drygt 26 mil. Vädret började helt okej med lite dugg men det såg ut att lätta vilket det gjorde runt Kristinehamn, där sprack molnen till och med upp så solen kikade fram. Åh, sol !! Det såg lovande ut... i ca en kvart, sen öppnade sig himlen och slagregnet var ett faktum. Hela vägen ömsom dugg ömsom spöregn och inget uppehåll. 12 grader varmt och spöregn är inte idealiskt väder att ställa whippet i kan jag tala om.

Väl framme funderade jag på om jag överhuvudtaget skulle kliva ur bilen, regnet gav inte upp. Började med att sätta upp tältet, Tack underbara Anita för att jag fick det med mig hem! Hade inte klarat mig utan det idag. Sen ut med hundarna för att de skulle få kissa, som om Maggie Mae & Polka ville sätta sig och kissa i spöregn på en helt okänd plats. Tillbaka till bilen för att lasta ur bur, rosetter, galler, fikaväska, trimväska, extra kläder till hundarna och en massa annat "ifall att man behöver" grejer =))

Vi installerade oss i tältet , whipparna i en bur och Mandor i en skruvkrok. Han sitter så snällt när man säger till honom, möjligen kryper han ut och lägger sig för att hålla lite koll, det K A N ju komma förbi en valp eller annan hund av mindre modell.

Polka var först ut i Valpklass 4-6 månader, 5 anmälda, 5 deltog.

Domare: Birte Nöding, Tyskland (kennel Betty Barkley)
Skarnbro's Obladi Oblada "Polka" 2 valp med HP
Kritiken: Mentalitet/Mentality: Nice temperament.
19 week, lovely head and expression, well carried ears. Long neck. Well developed forchest, depth of chest. Very promising top and underline. Promising front and rear angulations. Quite clear coming and going. Very promising.

En kanonkritik !! Det regnade hela tiden och ändå står hon så fint både på backen och bordet, där domaren fick en puss. Hon rör sig också jättefint även om hon tycker det är kallt. Goa fina valpen min =)) Hennes bror Skarnbro's Oh I like It slutade som BIM valp !! Supergrattis önskar vi =))

En bild på Polka:Nästa ut i regnet var Maggie Mae i en stark juniorklass med nio anmälda tikar.

Domare: Birte Nöding, Tyskland (Kennel Betty Barkley)
Gazolin Revolution "Maggie Mae"
Juniorklass Exc, oplacerad i konkurrensen

Kritiken: Near 12 month. Nice head and expression a bit heavy scull, well set ears, long neck. A little bit straight in upper arm. Nice forechest and depth of chest. Lovely topline. Excellent rear angulation, Clear coming and going, nice side gate.

Jag är SÅ glad över att hon fick ett Excellent !! Så där löjligt störtmallig =)) Hon är en liten tjeja som kan ha svårt att hävda sig men här visade hon sig från sin bästa sida. Också hon var jätteduktigt både på marken och på bordet. Var inte alls påverkad av regnet vilket jag tyckte var oerhört lyxigt !! Sen att hon inte placerade sig gör mig inte ett dugg, ett Excellent var målet och det nådde vi !!

Ett foto på Maggie Mae:Och sist ut var Boogie i en superklass på 20 hanar, jösses! Sen när jag såg hur domaren bedömde hundar före vi skulle in så hade jag inga som helst förväntningar på vårt resultat. Men in gick vi, och vi gjorde vårt bästa jag och Boogie!!

Domare: Veronika Kucerová Chorpová, Tjeckien (Kennel z Uplnku)
Rhetsgis Humphrey Bogart "Boogie"
Öppenklass Exc, oplacerad i konkurrensen

Kritiken: good size, masculin head, wish more  underjaw. Nice ears nice neck, well angulated upper arm, excellent front with elbows under chest. Wish abit more elegant topline, nice underline bit downset tail, wish it longer. Wish shorter underleg, wish abit better coat, well hocks and feet, both testicles, a gentleman character, open hocks on move, nice front movements, needs more drive from side.

En helt okej kritik, dock håller jag inte med på alla punkter men som sagt helt Ok, jag fick ett glädjefnatt när jag såg det röda kortet, speciellt med tanke på att det varit många blå och även gula under dagen. Så dagens resultat med en bra placering på Polka i valpklassen och två excellent så måste jag säga att det varit en jättebra dag !

Här är en bild på Boogie:Och tillsist en favorit i repris, ett foto på alla mina älskade hundar:

Polka, Maggie Mae, Boogie & Mandor:Allt för idag !!

/Reneé
Mandor Vänersborg INT, Polka debut & Studentexamen !!

Kategori: Allmänt

Det har hänt massor sen jag skrev senast, har bara inte haft tid att sitta ned för att få ner allt, men nu minsann ska jag försöka få till det =)).

Det började ju som jag skrev i tidigare inlägg att Maggie Mae (Gazolin Revolution) klarade sitt anlagsprov i viltspår, sen har det rullat på minsann.

Först ut var Mandor (SE U(u)CH, SE VCH Uved´s Mandor Zitrus) som ställdes på Vänersborgs INT utställning 5 juni 2011

Domare: Inge E:son Thoor
Exc, CK, BH 2 & Res Cacib

Kritiken: Välskuret huvud, korrekt uttryck. Utmärkt hals. Bra överlinje. Välkroppad m. bra bröstkorg.  Utmärkt benstomme & vinklar. Bra tassar, korrekt pälskvalité. Har för dagen lite övervikt men förvånansvärt bra rörelser trots övervikten. Välvisad

Jag är så glad och nöjd över det ! MEN, nu är det slut med Fodax för Mandors del, han blir tjock av det hur mycket han än får röra på sig !

SE U(u)CH, SE VCH Uved´s Mandor Zitrus:Dagen efter Filipstads brukshundklubbs inofficiella utställning med Polka (Skarnbro´s Obladi Oblada)

Domare: Gisela Balz

Resultat: HP, BIR, BIG 1 & BIS 2 (båda domarna dömde BIS-finalen)

Kritik: 4,5 mån tik av utmärkt typ & storlek. mycket vackert feminint huvud, bra hals, bra längd på kroppen som är synnerligen välutvecklad för åldern. Bra förbröst & goda vinklar runtom. Mycket välgående från alla håll, bra drive. Välvisad.

Det var en knall för mig att hon vart BIS 2 i den konkurrensen som var där och jag är glad även om det var en inoff utställning så är det i regel stor konkurrens bland valparna.

Skarnbro´s Obladi Oblada "Polka" 4 månader & en vecka:Polka i rörelse:Och en bild på Gazolin Revolution (Maggie Mae) i rörelse:Sen har vi också haft studentexamen här då dottern gick ur Tingvalla Gymnasiet. Hon gick ut med superbra betyg och jag är rejält stolt över henne ! När vi åkte in till Karlstad var det uppehåll trots lite muller långt borta. Det höll i sig ända till studenterna just skulle rusa ut, DÅ började regnet ! Så vi tog emot henne med paraplyer och droppande vatten. Men Linnéa var lika glad för det =)). Vi stod kvar en stund för att sedan vända hemåt, då slutade det regna. Så typiskt. Vi kom hem, sen åkte Micke in och hämtade henne när de åkt flak runt torget. Vi åt god mat, pratade och skrattade massor. Vilken underbart galen familj vi ändå är !

Här kommer lite bilder från dagen:

En superglad unge när hon såg oss precis efter att ha sprungit ur skolan:Linnéa vid skylten vi gjorde åt henne:


Jag hänger blommor runt hennes hals utan att bli för blöt i regnet:Brorsan Joel håller i paraplyt när Linnéa försöker skaka av sig vattnet:Jag trodde inte jag skulle bli med på kortet men det räckte tydligen inte med att vända bort huvudet:Linnéa mammas hjärta & stolthet, bästa dottern som finns:En glad & spexig dotter som är glad över att skolan är slut:Linnéa med bästisen Alex, sötaste tjejerna:Jag & Linnéa, en av få bilder där jag är med:Mormor, jag, Linnéa och Morfar:Linnéa med sin mormor:Kyssäkta:Linnéa med sin pappa & min gubbe Micke:Linnéa med sin mormor & Lars-Åke:Linnéa med sin pappa, farmor & farfar:Linnéa med sin morfar & Lisbeth:
Detta möttes Linnéa av när hon kom hem, ingången hos oss:Linnéa anländer med pappa i en BMW cab !!, snyggt ska det vara:En glad student:En snabb bild tagen på något sura hundar som fick vara i vardagsrummet & trädgården:Hungrig student:Delar av den underbara maten vi åt, tack älskade mamma för hjälpen:Presentöppning, Linnéa med sin kusin och min systerson Isac:

Linnéa med en jättefin ljusstake hon fick av sin moster med familj:
Mammas vackraste tös! :Fick med nästan alla runt köksbordet:Taget från andra hållet:Två bilder på de fina blommorna hon fick:

Sista bilden idag får bli på Linnéa & Maggie Mae, två av mina älsklingsflickor:Imorgon ska jag iväg på kvällen för att fota Linnéa med vänner då de skall på bal ! Så kul =))

Det får vara allt för idag!

/Reneé

Viltspår med Maggie Mae, Polka växer å lite annat !

Kategori: Allmänt

Usch, nu har jag verkligen varit slarvig med att uppdatera min blogg ett tag. Men det har varit annat som kommit emellan och då får den stå åt sidan. Ibland tycker jag det är svårt att skriva i bloggen, jag vet ju inte vilka som läser och man vill ju inte trampa nån på tårna, jag vill heller inte vara för personlig med mitt liv på nätet även om det många gånger kanske skulle vara skönt att få skriva av sig. Men! Jag har tagit ett beslut som kommer påverka mitt liv på många sätt, förhoppningsvis med bra saker i längden =))

Nu är det bara en vecka kvar till dottern tar studentexamen, hon har blivit så stor!! vart tar tiden vägen? Ikväll kommer hon hem från en veckas skolresa på Rhodos, jag hoppas så att de haft det supermysigt hela veckan. Sen om några veckor drar hon till Malta för en anställningsintervju för jobb där. Jag är så stolt och glad över att hon vill göra massor i sitt liv innan hon söker utbildning för framtida jobb. Men det är ju det där att hon kommer vara borta ett år förstås. Huvudsaken är att hon är glad och nöjd över sitt liv !! Det är nog det man som mamma önskar sina ungar.

Linnéa & Maggie Mae, mina prinsessor !Min mellanpojke går ur första ring och minsta pojken går ur sjätteklass vilket innebär att han börjar i sjunde klass till hösten. Han kommer gå med inriktning bild precis som Joel vilket gör mig så glad för vi har ju lite konstnärsådror i släkten. Mina barn är min stolthet, de verkar bli välartade barn (om man nu ska vara lite högtravande i sina ord haha)

Hundfronten då, vad har hänt där ? Ja, Polka växer och ser fortfarande riktigt fin ut. Man vet ju aldrig slutresultatet men jag hoppas hon fortsätter som hon gjort och hon har fantastiska rörelser !! En tuff, framåt gladskit som ser hela världen som en stor lekplats. Hur stadig som helst och trygg i allt man hittar på, helt underbar är hon. Hon är nu 18 veckor, även hon blir äldre fort !

Ett försök till uppställningsbild på Polka 17 veckor, kallt och blåst så jag tycker hon skötte sig bra !!Sen prinsessan Maggie, vi har nu gått klart viltspårskursen och i måndags var det dax för anlagsprovet. Detta klarade hon galant och jag var så glad när vi fick rosetten och diplomet !! Nu tar hon klöven direkt och bär den hela vägen tillbaka till där vi har bilarna. Hon som inte var intresserad av att bära den alls första gången. Så, nu är målet att få till öppenklasserna till sensommaren, det vore kanonkul om jag kunde få henne och Boogie till viltspårschampions i år, det skulle innebära att jag faktiskt har tre generationer champions (även om min älskade Lotus inte finns kvar här i livet)

På söndag åker jag & Mandor till Vänersborg och måndagen är det Polka som skall debutera i utställningsringen. Dock en inofficiell mindre utställning, men det blir bra träning för henne vi ska ju bara ha kul !!

Här kommer ett par bilder på Maggie Mae när hon har klöven, hon är så mallig och jag tycker man kan se det på henne:

Och i bilden satt de andra, Polka tyckte det var supertrist:Som vanligt kommer det lite olika bilder på hundarna här:

Mina fyra underbart älskade hundar: Polka, Maggie Mae, Boogie & Mandor:Ett till:Rhetsgis Humphrey Bogart "Boogie" & hans dotter Gazolin Revolution "Maggie Mae":Igen:

Polka i rörelse, tyvärr dålig skärpa men man ser iaf hur hon ser ut =)) :Skarnbro´s Obladi Oblada "Polka" 17 veckor på bilden nedan:Linnéa & Mandor:

Linnéa & Mandor igen:

Näää släpp mig !!:Bästa vänner, Mandor & Polka:Mandor & Maggie Mae:

Va hände ??Linnéa tränar lite lydnad med Mandor:

Ögonkontakt:Gazolin Revolution "Maggie Mae", min prinsessa 11 månader på bilden nedan:Och det får bli sista bilden för idag !

/Reneé