Kennel Nahiniz

En liten uppfödning av Whippet i Värmland

Inget är som väntans tider sägs det ju...

Kategori: Allmänt

Ja, ordspråket säger ju att inget är som väntans tider men det håller jag inte alls med om ! Det är jättejobbigt att vänta på säkra tecken på att Maggie är dräktig! Idag är det 18 dagar sedan vi hälsade på hos Smokie i Kvänum, det är inte klokt va fort det ändå går! 
 
Lite subtila ändringar är det ändock, hon äter mycket mer, hungrig för jämnan och det är inte alltid hundmaten som är godast utan det vi tvåbenta äter är mycket mycket mer smaskens tycker damen. Och vill hon smaka så talar hon om det också, högt och ljudligt. Sen har hon utvecklats till en första klassens tjuv! det handlar inte om att vi glömmer saker som är ätbara framme, utan hon hoppar helt sonika upp i knät och förser sig med god aptit. Skulle jag påtala att hon gör fel får jag en blick som talar om att hon minsann svälter.
 
Hon är lite lugnare än vanligt, vill gärna ligga och sova, närmare mig vilket jag inte är van vid, denna lilla egensinniga dam vill ha mer klappar och sova nära. Lite surare är hon också, rena polisen här hemma =)) Boogie & Polka ser till att göra som de blir tillsagda. Sen är hennes spenar större än vanligt samt att jag nog tycker hennes magen blivit lite lite plattare. Men, det är så osäkert än och jag vågar inte hoppas något för då blir jag nog otroligt besviken om hon skulle vara tom... 
 
Jag tog ju en chansning och parade henne bara en gång, men jag tror inte det ska vara en mindre chans att hon blir dräktig av det, tiden får helt enkelt utvisa hur det blir.
 
Tankarna har ändå börjat vandra, vart är bästa stället att ha hennes valplåda när de är så stora att de börjar upptäcka världen, tvättstugan eller i hund/gästrummet ?? Tvättstugan lutar det åt då det är lite ensides i huset plus att jag har dörr ut i trädgården där vilket är ett stort plus, hund/gästrummet ligger mitt i smeten och där är det svårt att få det helt lugnt och tyst. Valplåda skall fixas, min mamma sparar tidningar till mig, hon är fascinerad över att det kommer gå så mycket tidningar... jag är orolig att det inte skall räcka istället =D 
 
Sen kommer ju frågan också om jag ska åka och ultraljuda Maggie, ena halvan vill så jag får reda på om hon har små valpar i magen, andra halvan vill inte då jag tycker det är onödigt att utsätta henne för det. Velig är jag, det är ett som är säkert =))) 
 
Nu har jag anmält både Boogie & Polka till curlyklubbens inoff. utställning i mitten på sept. Ska bli spännande och se hur det går, Polka tilltalade ju inte domaren i lördags... men vad gör det, för mig är inte en inoff något jag anser vara det viktigaste utan mer träning för mig och hundarna ! Och att vi ska ha det kul plus att jag får träffa vänner där som jag sällan träffar annars. 
 
Det får nog vara nog för idag =)) 
 

Drömmar känns mer verkliga nu !

Kategori: Allmänt

Nu blir jag imponerad av mig själv, två uppdateringar inom en vecka ! Ibland kan man överraska sig själv =)) 
 
Igår den 11 augusti åkte jag och Maggie till Kvänum för att hälsa på Monica och Smokie. Maggie gick upp i höglöp i fredags och igår var hon helt på det klara med vad hon ville och det var Smokie också. Det uppstod ljuv musik direkt och det dröjde inte länge förrän vi fick ett häng. Enda problemet var att när det var färdigt ville Maggie lägga sig ner platt på sidan i gräset och njuta av livet.. det är lite svårt när det sitter en hane som inte kommer nånstans så det var bara att hålla upp Maggie, hon löste det på ett imponerande sätt genom att lägga ner framdelen och stå (hänga) med bakdelen uppåt =)) Så nu väntar en nervös tid innan jag vet om hon är dräktig! 
 
Har nån såndär plan på att jag ska uppdatera bloggen med hur det fortlöper med både text och bilder det är ju lite lättare för andra att följa oss då även om FB finns.
 
Här är två fotokollage på paret :
 
 
 
Det får vara allt föridag !
/Reneé 
 

Drömmar, långresa & lite annat smått och gott !

Kategori: Allmänt

Så där, vi lever ! Efter en lång regnig sommar tänkte jag försöka sparka igång bloggen igen. Det har hänt en hel del och det största är att vi har valpar hemma hos Marie, 1 pojke & 4 flickor i olika färger. Idagsläget är det tre av dem som söker eget hem! För mer info gå in på vår hemsida www.nahiniz.se   
 
Sen då, Polka har klarat anlagsprovet i viltspår och jag skall försöka köra tre öppenklass på henne under hösten. Whippetrace, ja där är Maggie klar för licens, Polka är lite för ung i knopp och kropp i år så henne är det helt klart vänta med till nästa år ! Nu blir det ingen licens för Maggie heller iår men vi räknar med att komma tillbaka nästa år =)) 
 
Utställningar då, ja några har det blivit under sommaren. Vissa har jag lagt till handlingarna andra är mer minnesbara!
 
I Ransäter ställde jag alla tre whipparna och bäst gick det för Maggie. Resultat & kritiker kommer här.
 
Ransäter 29 juli 2012, Domare: Barbara Ruth Smith
 
Rhetsgis Humphrey Bogart "Boogie" Exc opl. öppenklass
En hund av utm. kvalite, storlek, en aning smalt nosparti, fin hals, harmonisk över & underlinje, fin päls, balanserade rörelser alla håll.
 
Skarnbro's Obladi Oblada "Polka" Exc , 3 ukk
En balaserad feminin tik av utm storlek, kraftig m. feminint huvud, bra hals, välvinklad front, tilltalande över & underlinje, bra svans, önskar kraftigare steg bak, fina rörelser i övrigt.
 
Gazolin Revolution "Maggie Mae" Exc, CK, 2 Ökk, oplac. bt
En tik av utmärkt kvalite storlek & proportioner, välbalanserad, fint huvud rastypiskt uttryck, tilltalande helhet, harmonisk över & underlinje, effektiva rörelser alla håll.
 
Sen var vi i Svenstavik, en "nätt" liten resa på över 160 mil tur och retur och det körde jag över dagen!! Fina resultat även där och nu var det Boogie som gick bäst och Polka fick en BIS placering =)) 
 
Svenstavik 3 augusti 2012, Domare: Mia Winroth, Kennel Aaniston
 
Rhetsgis Humphrey Bogart "Boogie"  1 Ökl, UK, BH R 
Hane av utm typ & storlek, mkt bra huvud, tillräcklig hals, kunde önska aningen mer vinklad skuldra, utm över & underlinje, bra bröstdjup, tillr. vinkl fram, välvinklad bak, rör sig bra från alla håll, välpresenterad.
 
Skarnbro's Obladi Oblada "Polka" 2 ukl
Trevlig unghundstik, vackert huvud & uttryck, ngt lätta öron,ganska bra skuldra, tillr. vinkel fram, tillr. bröstdjup för åldern, utm bakställ, rör sig bra från sidan, fortf lite slarvig fram & tillbaka, fryser !!
 
Gazolin Revolution "Maggie Mae" opl ökl
2-år tik av utm typ & storlek, härlig hals & överlinje, bra skuldra, gott bröstdjup, skulle önska aningen längre överarm, vackert bakställ, rör sig aningen brett bak, bra fram & effektivt från sidan. Välpresenterad,
 
Och som toppen på moset blev Polka BIS Parklass tillsammans med Tim, otroligt roligt att två svart/vita whippet vinner bis ! Tillhör inte vanligheterna att det ens finns två såna färgade whippar på samma plats.
 
Vill också skicka ett supertack till Lena Robertsson på Kennel Caramount som hade hand om utställningen i Svenstavik, vi hade jättetrevligt hela dagen vi var på plats! Tack för det =))) Och tack älskade Birgitta Thörnqvist för att du hjälpte mig att fota mina hundar <3 
 
Sen till det mest spännande just nu, Gazolin Revolution "Maggie Mae" har börjat löpa, så till helgen åker vi och hälsar på Smokie och hoppas att det uppstår tycke mellan dem =)) 
 
Här är vår parningsannons:
 
Sen lägger jag in lite blandade bilder på hundarna, Ransäter kommer först : 
 
Och från Svenstavik:
 
 
 
 
 
 
Och slutligen, BIS Parklass Svenstavik, Caramount Still Loving You "Tim" och min fina Skarnbro's Obladi Oblada "Polka" 
 
 
Det får vara allt för den här gången ! Nästa uppdatering blir förhoppningsvis efter helgen där jag kan tala om hur det har gått för oss =)) 
 
/Reneé