Kennel Nahiniz

En liten uppfödning av Whippet i Värmland

Herrans länge sen, valpplaner & lite annat!!

Kategori: Allmänt

Ja, nu var det ett tag sedan bloggen var uppdaterad. Har inte haft orken att göra det helt enkelt men jag borde ju skriva nångång då och då förstås. Det har hänt så mycket så jag orkar inte ta upp allt här och nu, dock planerar vi valpar under året, två whippetkullar & en petit brabancon kull. Hos mig är det Gazolin Revolution "Maggie Mae" som ska paras under sommar/höst med en av de vackraste whippethanar jag vet, Twyborn Smoke On The Water. Jag har spanat in honom redan som valp och följt honom istort sett hela hans liv. En underbart konstruerad hane som (det jag sett och hört av hans matte) är en hund som verkligen är lugn och stabil. Han har en helt otroligt härlig röd färg som jag är helt såld på (jag som är en blårandigidiot =)) ) Det är inte så många utställningar planerade i år, dels pga att vi planerar valpar, dels för det är lite annat som jag planerat för hundarna. Jag och Polka ska gå viltspårskurs, har jag råd ska jag och Maggie också gå en fortsättningskurs. Målet är viltspårschampions iår med de två =)).
Sen är det ju också planerat med whippetrace och LC, dax att se om flickorna kan springa och inte bara vara vackra ( =P) Det är så mycket jag vill göra, men tiden och orken och pengarna räcker inte till alla gånger. Men några utställningar ska vi på iaf!
Det har varit två helvetesveckor hemma hos oss, vi har haft en ovanligt envis influensa som inte vill släppa sitt grepp om familjen, yngsta sonen har varit sjuk i två omgångar, jag i snart tre, maken två, dottern och äldsta sonen en gång.. när jag vaknade i morse och insåg att jag var sämre igen ville jag bara gömma mig !
En ny hemsida på kennel Nahiniz är också på gång! ska bara se till att få in Dream Weawer på min nya bärbara och sen ladda hem en jättefin sida om jag får av en vän <3 Blir kanonfint det !
Våren är på ingång! skönt att kunna börja gå ute utan att halka vartannat steg och ha frusna hundar, ja Mandor är inte så speciellt frusen men jag och whipparna är. Bara det att dagarna är ljusa så mycket längre gör att man får hopp om livet igen!
Jaa, vad mer kan jag skriva då... nä, jag tar lite bilder istället, roligare att titta på =))
Först lägger jag ut parningsannonsen mellan Smokie & Maggie Mae:
Sen lite blandat:
Rhetsgis Humphrey Bogart "Boogie" från Vallentuna där Birgitta Thörnqvist hjälpte mig att ställa upp honom efter uställningen var färdig:
Gazolin Revolution "Maggie Mae"
Skarnbro's Obladi Oblada "Polka" när hon fyllde 1 år den 27 januari 2012:
Sen roade jag mig med att göra ett kollage med Lotus, två av hans söner och en av hans barnbarn. Tycker det är fantastiskt att se hur de såg ut vid samma ålder som valpar och sen som vuxna. Är så stolt över Lotusbarnen och barnbarnen!!
Det får faktiskt vara allt för idag !
/Reneé