Kennel Nahiniz

En liten uppfödning av Whippet i Värmland

Boogie MH-beskriven & viltspårat

Kategori: Allmänt

Så då har ännu en helg gått av stapeln och vilken helg sedan ! Jag har numera fyllt officiellt vuxen och vad jag förstått är jag 40 år =)) Fick otroligt fina presenter och jag är nog fortfarande chockad. Min syster var här först och av hennes familj fick jag en vacker handgjord ängel av glas som man ställer på en sockel där lampan än. Underbar !!  Av min mans syster fick jag en underbar tavla målad i akvarell i naturmotiv !! Av min svärfar fick jag en oljemålning av min Mulle. En underbar tavla som jag tokälskar. Sen hade släkten lagt ihop och av dem fick jag en ny kamera ( det enda jag önskat mig sista åren) en Nikon D90, drömmen blev sann =))

Här är målningen på Mulle, den gör sig inte lika bra på foto som när man ser den:Mamma hade gjort supergoda smörgåstårtor och en rulltårta, smaskens !! Jag gjorde en äpple/rödvinbärs/kanel smulpaj och en tårta, gottit !! Sen fick jag massor med gratulationer av mina vänner, det värmer i hjärtat =)) det var lördagen den 15 maj det.

Söndagen var också fullspäckad först på schemat stod MH-beskrivning med Boogie och kvällen skulle tillbringas i skogen med viltspår !

Jag tänkte skriva om MH´t i helhet och sen lägga ut det här inom nån dag. Vill inte ha det på en blogg utan sparat för alltid ifall något skulle hända med bloggstället. Det är alltid roligt att kunna gå tillbaka och se vad som hände. Jag är i det hela nöjd med honom, dock hade han lite kvarvarande rädsla efter dumpe (fast det vet jag ju varför han hade) som hängde med lite till skramlet men han panikade inte, dock gick tiden ut för honom men han var fram till både dumpe och skramlet, han släppte inte dumpe ( kan säga att när dumpe åkte upp slängde han sig in i mitt knä och eftersom det gjorde förbannat ont på mig, så är jag tämligen säker på att det gjorde lika ont i hans huvud =O , sen när vi passerade första gången smet han förbi mig första gången, när vi vände tillbaka kom han utan att jag märkte det på fel sida ett träd vilket ledde till att han fick världens ryck i kopplet och jag vet att han inte gillar det... alls ! Vilket resulterade i att han kopplade rycket med dumpe, shit happens)

Men början på MH´t var mer än superbt ! och han avslutade med stil killen !! Spökena gick bra och avslutningsvis 1:a på skotten =))

Ett MH talar ju egentligen inte om hundens mentatlitet i stort utan dagsformen. Nu spöregnade det när vi gick ut på plan och regn är inte en whippets bästa vän.  Man kan lätt sitta och titta på ett MH på papper och säga att huva vilken dålig hund. Men är man med får man en större förståelse för varför hunden reagerar som den gör. Kvarstående rädslor behöver inte betyda att hunden är dålig mentalt, det kan faktiskt hända något som gör att reaktionen blir större än från början. Roligt är också att jag har MH- beskrivit Lotus som är Boogies pappa. Han var äldre och det syns också på hur det gick. Alla fyra hundarna här hemma är nu beskrivna och alla fyra fick 1:or på skott och det känns skönt att de är skottfasta!! Det viktigaste när jag gör ett MH är att se hur mina hundar reagerar, sen hur de avreagerar och det gjorde Boogie bra. Han hade aldrig fått en 1:a på skotten om han släpat på rädslor från tidigare moment. Han var med och alert under skotten, underbara hund =))

Som sagt, det kommer mera lite längre fram för det kommer nog ta tid att skriva ner alla moment och mina egna kommentarer till det. Till syvende och sist är jag mycket nöjd och det är det viktigaste =))

Efter det var det bara att åka hem och packa om bilen för viltspårskurs ! Dottern följde med så vi tog alla fyra hundar med oss. Vi hann gå en promenad innan alla kom och det är så skönt både för mig och hundarna. Det är Boogie som går kursen. De andra tre är champions redan ;=))

Vi lägger spåret, det är anlagskurs vi går så spåret får ligga i ca 2 timmar, sen går vi. Han verkade tycka det var riktigt skönt att få gå spår efter MH´t och gjorde ett superjobb. Jag kan se på honom att han verkligen jobbar med näsan och reder ut svårigheter själv. Boogie har ett drömtempo och jag hoppas verkligen att han fortsätter med det ! Vinklar är inga problem, han ringade vid två stycken mer för att verkligen checka av att han var rätt =)) Nu är det en vecka kvar till nästa kurstillfälle och vi längtar redan. Viltspår är nog bland det roligaste jag vet.

Här kommer några bilder från kursen på Boogie:Det får vara allt från oss för den här gången !!

/R

Utepromenader och annat smått å gott !

Kategori: Allmänt

Hej kära dagbok.. Eller vad man nu skall börja med ? Det blåser kalla vindar ute. Solen skiner ofta från en nästan klarblå himmel, men kylan *burr* Det är egentligen inte klokt att man inte kan sluta klaga, när väl snön är väck och solen kikar fram ja då är det inte varmt nog. Fast jag måste nog erkänna att jag i grund och botten tycker om just kallare väder. Så där lagom så man inte behöver klä av sig för mycket men ändå att det är trevligt väder att gå i.

Vi har hittat ett promenadstråk där det inte verkar finnas för många andra hundar. Skönt !! för det formligen vimlar av jyckar överallt numera. Så förutom skidbacken finns det nu ännu ett ställe där hundarna kan få släppa loss och springa fritt.

Jag är inte riktigt kompis med min kamera just nu, tycker bilderna blir och ser ut att bli bra men när de kommer in i datorn så... blääää. Eller så är jag kanske bara jättekritisk mot mig själv ??  Men kameran brukar hänga med och nån bild blir i regel helt okej.

På söndag är det dax för MH-beskrivning av Boogie. Spännande och lite nervöst men det ska nog gå finemang. Innan dess är det födelsedag med släkt och vänner. Litet och alldeles lagomt ! Har anmält till två utställningar med 3 hundar per utställning, en är inte förrän i slutet av juli men vad sjutton. Lika bra att vara i tid för en gångsskull =)  Och fler ska det bli innan sommaren är slut. Nästa på schemat är Avesta med Mandor. Hoppas hoppas att hans päls blivit lite bättre till dess *korsar fingrarna för fullt* Sen är det Tånga Hed dagen efter med whipparna där jag anmält alla tre. En fullspäckad helg men samtidigt är det roligt !

Viltspårskursen fortsätter och nu är det inte långt kvar till anlagsprovet. Ska försöka få till tre öppenklass spår också inom rätt kort tid. Älskar att gå spår och se hur kul hundarna tycker det är, sen tycker ju jag också att det är skitkul att spåra !! =))  Har också bestämt mig för att testa WR med Boogie, har tänkt att Marie får starta honom åt mig eftersom jag tycker det är så stressigt och sen kan jag fånga i gropen , värma upp och gå av. Passar mig finfint !! Lure Coursing, planerna är ju att få licensen i år, men vi får se. Tid och ork ska ju finnas också.

Dottern trimmade Mandor igår, ska ta nya bilder på honom och lägga ut före och efter bilder. Det är en attans skillnad när han är frissad pojken !

Här kommer några bilder från en dag i solen:

Lotus njuter av solen och gräset (plus det ömsade ormskinnet under honom men det upptäckte vi senare)Viper gillar också sol, gräs och ormskinn:Kö !Viper , ser ut som en hare ??Ibland kan en dålig bild på hunden bli en bra bild i sig:Jag älskar bilden på Mandors tass i vattnet !Här är några såna dära springhysteriska bilder på hundarna:

Avslutningsbilden får bli på Lotus, nio år gammal/ung:Det får vara allt för idag !

/R

Träning med Mandor !! =)))

Kategori: Allmänt

Igår var det ringträning. Dit åkte jag och Mandor, inte för själva ringträningen för det anser jag nog att vi kan, utan för att köra lite lydnadsträning !! Vi ska ju tävla lydnad på Uved´s kennelträff i sommar så då är det väl dax att börja träna *haha* Mandor är så himla rolig att jobba med, svansen går som en propeller och han suger in nya moment som en svamp. Fast han tröttnar lika fort =))

Fotgåendet fungerar mer än bra, både i koppel och fritt enda jag fått lära mig är att han inte vill ha ögonkontakt med mig, men han följer kanonbra så han är inte okoncentrerad på något sätt. Där har vi inga problem. Han är också jätteduktig gällande sitta kvar och inkallning, för att vara en curly har han en raket i baken när han kommer i full kareta. Vi tränar mer på stanna från gående och ligg från gående här har vi inte kommit över dubbelkommandon, vi kör snarare på kvadruppelkommandon men vi jobbar med det, stenhårt !! , hinder är nästa moment vi får träna på Mandor har en förkärlek att liksom runda hindret istället för att hoppa. Det vi har kört allra mest med sista tiden är att han skall hålla i apportbocken utan att :

1. Tugga på den
2. Rulla runt den i munnen
eller
3. Spotta ut den på mina tår !

Har jag extra gott godis vill han gärna göra ett skutt när vi startar fotgående men bara av lycka, han är för go den hunden !!

Imorgon är det viltspår med Boogie som står på schemat ! Spännande och vi går fullspår precis som förra gången. Han är lika bra på att spåra som sin pappa. Nästa helg ska jag försöka krypa in under en sten eller berg behövs snarare för att gömma mig. Födelsedag (jag vill inte fylla år längre) som jag skulle vilja slippa. På söndag 16/5 är det MH- beskrivning för Boogie. Är lite spänd men det ska bli skitkul att göra det.

Utställningsfronten har varit lite lugn. Har planer på ev Vänersborg, Tångahed bla.. men än har inte anmälningstiden gått ut.

Nu är det nästan dax för nattkissen med hundarna och sen sova !

Ett par bilder på min Mandor:

Det var allt för nu !

/R

Det var en gång... eller var det två ??

Kategori: Allmänt

Nu drar det verkligen igång rejält med hunderiet. Vi har börjat på viltspårskurs jag & Boogie. Han är jätteduktig, precis som sin pappa som är SE VCh och det är även hans morbror som oxå bor här. Att gå kurs behöver jag egentligen inte eftersom jag nu har spårat upp 4 st champions men det är ju så kul !! Träffa andra hundägare med andra raser som har lika intresse som jag. Det sociala som fika och skratt är så himla viktigt när man håller på med hundar.

Förra veckan var jag och min dotter på ringträning med Mandor & Boogie. Trots spöregn och snorkallt väder var det ca 12 personer som kom för att träna tillsammans. Nu på onsdag kör vi igen och hoppas på mycket bättre väder. Regn och blåst är ingen hit för en whippet vill jag lova, Mandor som är curly njöt däremot.

Valborg firade jag, make, yngsta son och hundarna hos min syster. Hon bor på landet så där kan verkligen hundarna rusa runt lösa och njuta av livet. Tyvärr var inte ljuset det bästa så fotona jag tog kunde blivit bättre, men man kan ju inte få allt här i livet.

Det är också jättespännande saker på gång. Boogie och jag har varit på dejting i Bettna hos Kennel Gazolin och Aisha. Om allt går som det ska kommer det födas whippetvalpar där i slutet av juni. Det här ser jag verkligen fram emot och hoppas på en bunt randigt i valplådan =)) Whippetvalpar är farligt söta (det vet jag av erfarenhet) och man vill gärna plocka med sig ett par hem under jackan. Min curly uppfödare har också valpar just nu. En hane och en tik är kvar båda svarta och helt ljuvliga !!  Jag lär uppdatera i bloggen om den förhoppningsvis blivande mamman det är ett som är säkert.

Här är en bild på det tjusiga paret:


Åsså några bilder från Valborg:

Boogie i full fart med ett stort leende i hela ansiktet !De kom, de möttes och delade på sigBoogie funderar på vad jag håller på med


Yeeeeaaah.... Here I come !!!!!Viper kan verkligen konsten att skratta på bild, eller är det en liten bredkäftad groda ?!Åh.. en boll den tar jag, den är min, jag vet att den är min !!

t

Äähh skit i bollen, jag rammar matte istället för att visa va mycket jag älskar henne !Min goa älskade Lotus, önskar han kunde förstå att han inte är två längre utan pensionär på nionde året. Min goa knäppa blårandiga gubbeBlääää.. det är ju jättelerigt här, Boogie försöker utan att skvätta för mycket ta sig ur gegghålanHej då ! Nu drar jag härifrån. Boogie tröttnar på mig och vill leka med de andraViper var den som stod på tur tydligen:Åhhh hej, Gymnastik på schemat !!Sen är det dax för nya äventyrSamling en stund (mina och min systers finska lapphund Baloo)Sen är det dax att dra vidare än en gång...Och få med sig Mandor i full karetaTjooo va det går över gräs och gegg


Oohh yes ! A smackdown !!Nää sa Mandor, nu tänker jag posera lite:Men Boogie vill inte alls stå stilla utan han vill:Och:Men jag kommer iaf säger Viper:Det tänker inte jag.. säger BoogieOch med det tackar vi för oss för idag !

Nu ska jag krypa upp i soffan och gosa lite med några randiga och en krullig !

/Reneé med 3 randiga & ett krull