Kennel Nahiniz

En liten uppfödning av Whippet i Värmland

Valparna har anlänt !!

Kategori: Allmänt

Runt två tiden på natten den 8:de maj började Maggie visa klara tecken på att något var igång. Under dagen hade hon ratat precis allt jag erbjudit att äta, totalt fick jag i henne två köttbullar och det var inte poppis. Så vi gick till sovrummet och valplådan där vi satte oss ner, Maggie fick massage på magen det har hon tyckt om hela dräktigheten och var lugn.
 
När klockan började närma sig tre så ringde jag Marie för då började jag bli rejält nervös, det är så mycket lättare att ha någon i luren när man är ensam, maken fick också stötta och hjälpa till lite. Men så, 03.12 föddes första valpen, en pojke !! Sen kom nästa 03,21 en tik, 03.24 kom tredje, också det en tik! Sen tog vi det lite lugnt och Maggie låg och pysslade om sina små. Klockan 04.00 kom valp nummer 4, en hane och 04.22 valp nummer 5 en tik sen tog det en timme så 05.25 kom sista valpen en tik. Hela förlossningen gick otroligt lätt och bra. Maggie arbetade på fint hela tiden och var lugn och trygg i sig själv, min duktiga unge !! 
 
Alla valpar är brindle med vita tecken och helt bedårande !! De har fina vikter, äter, sover och låter som valpar ska göra. Nu tar det nog några dagar innan vi kommit in i alla rutiner, eller jag har kommit in i rutinerna =))) 
 
Så nu ska vi luska ut några namn, det är en som har ett smeknamn redan och det här hane 1, han är så lik sin morfarsfar Lotus så jag kallar honom mini-Lotus <3 
 
Här kommer några bilder på de små och fler lär det ju bli ! 
 
Första bilden är från igår på Maggie med sina nyfödda barn: 
 

Sen har jag inte tagit enskilda bilder på alla valpar utan bara när de ha legat så jag kunnat ta på en och en, vill låta Maggie få vara ifred lite nu i början men några bilder blev det ändå från idag: 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det får vara allt för idag, en kort uppdatering men nu vet ni som läser min blogg att valparna är födda =)) 
 
/Reneé 
 
 

Kommentarer

  • Lena Hjalmarsson säger:

    Vilken smidig valpning! Grattis!
    Är alla sex valpar svartpigmenterade?

    2013-05-09 | 16:44:40

Kommentera inlägget här: