Kennel Nahiniz

En liten uppfödning av Whippet i Värmland

Länge sedan jag uppdaterade !

Kategori: Allmänt

Nu var det länge sedan jag uppdaterade bloggen. Ska (har jag nog sagt förut) försöka skärpa upp mig för man behöver ju inte skriva en hel novell när man skriver =)).

Det jag tänkte skriva om idag är en liten summering av året som gott, 2010 som varit ett både fantastiskt år och ett år med tårar, som det säkert är för många !

Utställningar har vi varit på, både med whipparna och med Mandor, det har gått otroligt bra (i mina ögon ;=)) ) för de hundar vi ställt ut. Jag tar bara upp mina hundar här (och avkommer efter Lotus & Boogie) då det är min blogg, vår kennel har en egen blogg där jag och Marie skall ta och summera vår kennels år som gott. Adressen hittar ni på vår hemsida www.nahiniz.se

Först ut får jag nog skriva att den största händelsen som hände var att Boogie blev pappa hos Kennel Gazolin till 3 små underbara flickor, Gazolin Revolution, Respect & Relax. Alla tre blåbrindle med vita tecken. Jag tog bilen och åkte ner för att hälsa på när de var ca 3 1/2 vecka, då var jag också hundvakt. Av de tre små var det en liten som fastnade i hjärtat på mig, den busigaste av de tre (naturligtvis) men jag hade bestämt mig, ingen valp !! HA...  När de var åtta veckor skulle jag åka ner till Anita och hälsa på de två som fanns kvar och tja, i bilen med mig när jag åkte hem fanns Gazolin Revolution (Maggie Mae) ops =))

Så helt plötsligt har jag tre generationer här hemma, det känns helt fantastiskt, tack kära goa Anita för att du lät mig ta hem denna stjärna <3Och här är bilder på Maggie Mae nu 6 månader:

Maggie Mae med pappa Boogie:Och nu vidare till de utställningar vi var på. Det här året vart det inte många officiella utställningar i SKK´s regi utan vi åkte mest på whippetklubbens inofficiella och officiella utställningar.

Först ut var Vilsta 3 april 2010, Domare. Ingrid Krah-Heiermann (High Emotion) Ge

Med mig hade jag Boogie & Viper. Viper ställde jag i J/B-klass, där han blev 3:a med CK , Boogie fick CK i en gigantisk öppenklass och vart oplacerad, men vad gör det när man får ett CK ?? =))

Nästa tur gick till Tånga Hed 13 juni 2010, Domare: Felicity Thompson (Barnsmore) Irl

Här hade jag med alla tre pojkarna som gick i olika klasser. Viper var först ut i J/B-klassen där han fick 1;1;a UK och BIM Bruks, Boogie slät etta i öppenklassen, Lotus gick Seniorklassen där han placerade sig på en fin 2:a plats med HP !!

Sen gick resvägen till Vilsta igen, den här gången Whippetklubbens Riksutställning tre dagar i whippetens tecken, här hade jag med mig alla tre pojkarna igen och Marie hade med sig sina tre tjejer varav Nahiniz Baffin Bay är en dotter till Lotus och från vår egen uppfödning.

Hanarna gick på torsdagen den 29 juli i totalt kaos till väder. Som det regnade den veckan ! Vi hade lånat en husvagn av mitt kusinbarn, vilken service, de kom dit ställde upp den åt oss och hämtade den på fredagen när vi skulle hem. Allt var genomsurt och vissa husvagnar praktiskt taget flöt bort på andra delen av campingen. Vi fick bara en mindre insjö bakom vår vagn och där var vi ju inte.

Så, på torsdagen gick hanarna. Viper först ut igen i J/B-klassen, där går han och VINNER klassen med UK, helt sanslöst att det kunde hända på den här jätteutställningen. Han slutade BIM Jakt/Bruksklass på fredagen, slagen av en mycket vacker tik !!

Boogie gick ut i en gigantisk och då menar jag gigantisk öppenklass, där han vart oplacerad. Sist ut när regnet var som värst var Lotus (som de flesta vet är det något Lotus hatar är det att bli blöt på magen och ryggen) Birgitta Thörnqvist hoppade in och hjälpte mig att visa Lotus och detta gjorde hon med bravur =D Min lille gubbe går och blir TREA med HP av 7 stycken, endast slagen av två multi champion hanar !! Det var nog det mest otroliga glädjande jag varit med om, min fina fina blårandiga Lotus =D Fredagen gick tikarna och Nahiniz Baffin Bay (Emi) var först ut i en stor juniorklass 16 anmälda tikar, och hon blir TVÅA med HP, då stod jag så här =O utanför ringen, sen grina jag nästan av lycka. Vår egen uppfödning !!

Sen hann vi nog inte ens hem förrän Ransäter stod i antågande på söndagen 1 augusti 2010
Domare där var Leif Lehmann-Jörgensen från Danmark. Här hade jag anmält alla tre igen och hela sju stycken avkommor efter Lotus var med där, varav tre från vår egen uppfödning så jag fick glädjande ihop en Avelsklass.

Viper 1,1 CK jakt/bruksklass, BH-3 med R-Cacib
Boogie fick här en 2:a =P
Lotus 1,2 veteranklass

Avkommorna: hanarna gick först :
Nahiniz Button Bay "Button", 1,2 junkl
Sen tikarna:
Nahiniz Bristol Bay "Zera" 1,1 HP junkl
Nahiniz Baffin Bay "Emi" 1,2 junkl
Rhetsgis Greta Garbo 1, 3 CK ökl, BT-3
Rhetsgis Norma Jean, 1 opl. ökl

Sen gick jag in med en Avelsklass: SE VCH Gazolin Marsipan tävlade med: Rhetsgis Humphrey Bogart "Boogie", Rhetsgis Norma Jean (vår Alva), Rhetsgis Greta Garbo & Nahiniz Bristol Bay " Zera", vi fick HP och sen insåg jag att vi faktiskt skulle in i finalringen på eftermiddagen. Vi gick in och hade ingen förhoppning om en placering, det är en stor konkurrens men döm om min förvåning när vi blev BIS-R placerade i stora ringen !! ÅÅhhhhh vad glad jag blev över detta =)
Här är en bild på Lotus Avelsgrupp:


Sen var det dax för min och Maries utställning i Forshaga, där hade jag än en gång anmält alla tre pojkarna och vi hade med fem avkommor efter Lotus så även här fick jag ihop en Avelsklass ! Och vilka resultat det blev den här helgen för våra hundar !!

Domare: Marie Lindqvist (Källornas)
Nahiniz Button Bay "Button", 1,2 HP junkl
Viper 1, 1 UK BH-R & BIM Bruks/jaktklass
Boogie, 1,2 UK ökl, BH-3
Lotus, 1,1 HP seniorklass  & BIS Senior

Nahiniz Baffin Bay "Emi"  1, 1 UK jkl, BT-2 & BIM Juniorklass
Nahiniz Bristol Bay "Zera" 1, 3 jkl

BIS Avelsklass SE VCH Gazolin Marsipan med: Rhetsgis Humphrey Bogar, Rhetsgis Norma Jean, Nahiniz Button Bay & Nahiniz Baffin Bay

BIS Parklass SE VCH Gazolin Marsipan med dottern Rhetsgis Norma Jean

Vingåker 30/10-2010
Valpar, Domare: Inger Carlsson (Klenod´s)
Gazolin Revolution "Maggie Mae" 6:a m HP av 14 anmälda babyklass

Vuxna, Domare: Annika Jansson (Hot Isle)

Nahiniz Button Bay 1, 4 HP jkl

Boogie, 2:a med UK i en stor öppenklass (Tack Birgitta Thörnqvist för att du visade honom så fint )
Lotus, 2:a med HP i seniorklassen (Än en gång ett tack till Birgitta som kan visa Lotus så fint !! )

Nahiniz Bristol Bay 1, 3 HP jkl

Vi anmälde oss till Generationsklassen med blev oplacerade, men vad gör väl det Jag kände mig som dagens vinnare när jag sprang in i ringen med mina tre underbara whippar !! Lotus, Boogie & Maggie Mae finaste som finns i hela världen. Birgitta tog några foton på oss som jag lägger ut här, jag bara älskar bilderna:

I väntan på vår tur:I rörelse:
Det var utställningsåret sammanfattat kort.

Och den 22 november fick min älskade Viper somna in, han kommer alltid finnas i mitt hjärta. Nu är han uppe i himlen med Mulle där de tar hand om varandra och leker varje dag !

Till minne av min älskade SE VCH Rhetsgis Johnnie Walker:

Och sen måste jag också uppdatera om Mandor den krullige. Efter ett huggormsbett han fick förra hösten så har vi haft stora problem med hans päls. Efter två veckor märkte vi att krullarna började se konstiga ut och de raknade mer och mer vilket resulterade i att det såg ut som han hade svinto istället för lockar.  Under den här hösten som varit har vi tyckt att hans päls börjat bli bättre. I år hade jag bara ställt ut honom två ggr, Svensk Vinnare där han fick en 2:a (alla snygga hundar ska ju ha iaf en 2:a i sitt liv haha) och i Mölle på Curlyspecialen där han fick en slät 1:a, men ååh vilken lycka att få det av en rasspecialist !!

Så, jag chansade, anmälde honom till SSRK Värmland på Hammarö i November. Det fick bära eller brista rent ut sagt.

Och det bar.. SOM det bar !! Domare: Inge E-son Thoor
Resultatet: 1, 1 CK BH-1 CERT & BIM

Titlarna är nu:  SE U (u)CH, SE VCH Uved´s Mandor Zitrus

Några bilder på min älskade snällaste finaste Curlypojke Mandor:

Och sötaste Mandor med Maggie Mae:Det får vara allt från oss för nu ! Nu ser vi fram emot ett nytt år med nya utmaningar !

/Reneé & hundarna !!


Kommentarer


Kommentera inlägget här: