Kennel Nahiniz

En liten uppfödning av Whippet i Värmland

Utställningar, spårkurs å lite annat !

Kategori: Allmänt

Japp, så var det dags att uppdatera lite igen, jag försöker verkligen rycka upp mig och vara duktig men intentionerna har inte räckt till. Men bättre lite då och då än aldrig. Vad har hänt då ?? jo en hel del, vi har varit på två inoficiella utställningar med alla tre whipparna, Mandor har varit sjuk men tillfrisknat och spårkursen pågår för fullt med Polka.

Först ut Mandor och hans bakhas. Från början var det nästan dödsdomen för honom med avslitna ligament, operation och lång rehab. Då hans mage kraschade av metacamen slutade jag ge honom detta, med vetskapen om att hans hans kanske skulle bli jättedålig igen. Men döm av min förvåning när han inte hade ont... alls! Så nu har vi avbokat operation, skönt !! och Mandor är på gång igen med träning, det är bantar dax för honom =)))

Spårkurs med Polka. Ja hon är helt otrolig i spåret, intresserad, ligger på hela tiden fint i linan och löser problem själv. Det är bara att gå bakom och lita på henne för hon kan den lilla svartvita sötnosen!!  Två gånger kvar av kursen sen dax för anlagsprov =)) Spännande, för nu klarade hon bloduppehåll så den svårigheten är avklarad.

Sen då, två inoficiella utställningar. Först ut var Värmlands Cockerspanielklubbs årliga utställning i Mariebergsskogen. Jag anmälde alla tre då det var Mr. Rudi Hübenthal som var domare och han är ju en rasspecialist! =)))  En valp, tre öppen hanar och tre öppen hanar var anmälda.

Först ut var Rhetsgis Humphrey Bogart "Boogie" han fick HP, BH 1 och skulle gå in i BIR/BIM
Domare: Mr Rudi Hübenthal
Kritik: Mycket god typ. Välbyggd, korrekta proportioner. Mycket bra huvud och uttryck. Tillräcklig hals. Bra överlinje och bröstkorg. Mycket bra bakben. Typiska och bra rörelser.

Sen var det Gazolin Revolution "Maggie Mae" & Skarnbro´s Obladi Oblada "Polka" som skulle in. Maggie fick HP, BT 1 och skulle in mot sin pappa Boogie i BIR/BIM. Polka fick inget HP och kom trea men hon fick en helt okej kritik och jag ställde henne mest för att ha kul =)) Inga krav och detta gjorde min dotter superbra!

Maggie Mae
Domare: Mr Rudi Hübenthal
Kritik: Feminin och välbyggd, bra utvecklad för sin ålder. Feminin mycket bra huvud och uttryck. Bra hals. Mycket bra överlinje. Bra bröstdjup. Goda vinklar. Rör sig väl.

Polka
Kritik: Välbyggd normalt utvecklad för åldern. För lätta öron- stör uttrycket. Bra hals. Ganska bra överlinje. Tillräcklig längd i kroppen. Bra vinklar. Vrider armbågarna aning ut annars bra rörelser.

Gissa om jag är nöjd !! =))

Sen gick vi in igen och då slutade det med att Maggie Mae blev BIR & Boogie BIM !! Tänk att lilla prinsessan slog sin pappa <3 Sen slutade Maggie som BIG 4 !!Nästa utställning Värmlandskennelklubbs inoficiella utställning på Ängevi

Här ställde jag också alla tre Boogie Hp, BH1 och BIR, Maggie HP, BT1 och BIM, Polka BT2 med HP, Boogie fortsatte med BIG 1 men åkte ut i BIS finalen men vad gör väl det, jag har världens vackraste, goaste, snällaste hundar som finns !! =)))

Boogie
Domare: Sinnika Thåg
Kritik: Elegant hane av utmärkt typ. Vackert välformat huvud. Lång torr vacker hals. Bra rygg. Utmärkt förbröst och bröstkorg. Goda vinklar fram och utmärkt bak. Breda och bra lår. Torra parallella ben. Utmärkta rörelser runt om. Välvisad!

Maggie Mae
Kritik: Elegant söt tik av utmärkt typ. Feminint välskuret huvud. Lång vacker hals. Bra rygg. Utmärkta vinklar fram och bak. Tillräcklig bröstkorg. Breda lår. Raka parallella ben. Utmärkta rörelser.

Polka: Söt tik av utmärkt typ. Feminint välskuret huvud. Lång vacker hals. Bra rygg. Tillräckliga vinklar fram, utmärkt bak. Skulle önska något djupare bröstkorg. Torra parallella ben. Rör sig lätt och ledigt. Välvisad!

Polka hade den här dagen en handler som gjorde ett superjobb med henne!! jag kan ju inte dela på mig tyvärr och två tikar i samma klass är lite knivigt =D

Nu ser vi fram emot fortsättningen på spårkursen, sen skall vi åka och hälsa på Boogies valpar hos Kennel Skarnbro´s om några veckor, det ser jag fram emot !! den 27 maj är det dax för Vallentuna dig jag i ett svagt ögonblick anmälde Boogie & Maggie. Har inte bestämt mig om Borås ännu, åker jag dit blir det bara till kennelklubbens utställning då jag har resesällskap den dagen.

Det verkar också som att Rhetsgis Norma Jean "Alva" är dräktig, hon har nu gått ca halva tiden och enligt Maries rapporter börjar hon bli rejält rund om magen nu =)) Spännande !

Resten av sommaren: Kennelträff med Mandor, mer spår med Polka, försöka få race-licens på Maggie & ev Polka. Få igång tjejerna i LC, pussa på valpar, pussa mer på valpar och slutligen också längta efter att Maggie ska löpa i höst så det blir så Maggie/Smokie valpar på kennel Nahiniz <3

Slutligen lite bilder, först ut från Mariebergsskogen:

Är det något jag inte tummar på så är det att utställning i första hand skall vara kul !!Boogie i rörelse:Maggie BIRMaggie perfekt kamoflerad mot gräsmattan:Polka, lika galen som vanligt:Och tillsist ett kollage av Maggie, från 12 veckor fram till 22 månader och jag måste erkänna att jag tycker hon har utvecklats precis som jag önskat !!:Det får vara allt för idag !

/Reneé & Hundarna

Kommentarer


Kommentera inlägget här: